Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cassonade
- 200 g d'eau
- 3 morceaux de zeste d'orange (environ 5 x 1,5 cm)
- 60 g de jus d'orange (environ 1 orange)
- 2 bâtons de cannelle, et plus pour servir
- 6 clous de girofle
- ¼ c. à café de noix de muscade moulue
- 2 gousses de cardamome, écrasées
- 2 anis étoilé
- 750 g de cidre
- 1 orange, en tranches, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 375 kJ / 89 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Meal Prep - Oeufs | Pain complet à l'épeautre, tartinade d'oeuf à l'avocat, jus de légumes
Brak ocen
Les gaufres de la foire
3 Std.
Mille-feuille chocolat-caramel
Brak ocen
Smoothie bowl jaune
Brak ocen
Soupe mystère
45min
Sauce BBQ
20 Min
Cava Cocktail Surprise
4 Std. 10 Min
Chutney de mangue
1 Std. 20 Min
Moules à la sauce tomate épicée
45min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40min