Trifle d'été à la ricotta et aux baies

Trifle d'été à la ricotta et aux baies

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 90 - 120 g de sucre
  • 10 g de zeste de citron râpé jaune, parties blanches retirées, en morceaux, et un peu plus pour décorer
  • 250 g de ricotta fraîche
  • 100 g de yaourt nature
  • 400 g de lait
  • 80 g de grains de millet
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café de sucre vanillé
  • 300 g mélange de baies fraîches
  • des feuilles de menthe fraîche (opcjonalnie) pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 78 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 1147.9 kJ / 274.4 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...