Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroots, small, peeled (see tips)
- 250 g courgettes, cut in pieces (5 cm long)
- 250 g fresh mozzarella, drained, cut in pieces
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 pinch coarse salt flakes, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- fresh basil leaves, torn, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 455.4 mg
Alternatywne przepisy
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Satay Tofu Kebabs
1 Std. 5 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Paneer Tikka Pizza
2 Std.
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2h 20 min
Sweet Potato Pizza
1 Std. 5 Min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30min
Pumpkin Cinnamon Rolls
3 Std. 20 Min
Dairy-free Seafood Risotto
45min
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1 Std. 15 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min