Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroots, small, peeled (see tips)
- 250 g courgettes, cut in pieces (5 cm long)
- 250 g fresh mozzarella, drained, cut in pieces
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 pinch coarse salt flakes, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- fresh basil leaves, torn, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 455.4 mg
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 Min
Rich Citrus Smoothie
5min
Grapefruit and Ginger Green Zinger
5min
Spanish Tortilla
1ωρ.
Stuffed Portobello Mushrooms
45 λεπτ.
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 Min
Citrus Water (TM6)
35min
Garlic and Olive Conchiglie
25 λεπτ.
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1ωρ.
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3h 20min