Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
TM6 TM5 TM31

Vegan empanadas met paprika-champignon vulling

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 400 g bloem, en iets meer om te bewerken
  • 220 g water
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 35 g olijfolie, en iets meer om te kleuren
  • 1 ½ tl zout
  • 50 g uien, gehalveerd
  • ½ bos verse peterselie
  • 150 g rode paprika's, in stukken
  • 100 g verse champignons
  • 20 g tomatenpuree
  • ½ tl harissa saus

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
346.7 kJ / 82.9 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
149.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy