Muffins végans cheesecake et myrtilles

Muffins végans cheesecake et myrtilles

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 morceaux

Składniki

Le fromage de cajou
  • de noix de cajou
    150 g
  • de lait d'amande non sucré
    90 g
  • de maïzena
    15 g
  • de sucre
    70 g
  • d'extrait naturel de vanille
    ½ c. à café
Muffins
  • de graines de lin doré
    2 c. à soupe
  • d'eau chaude
    2 c. à soupe
  • de zeste de citron
    10 g
  • de sucre
    110 g
  • de margarine végétalienne
    90 g
  • de lait d'amande non sucré
    100 g
  • de farine de blé
    230 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    10 g
  • de bicarbonate de soude
    1 c. à café
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    2 c. à café
  • de myrtilles fraîches et un peu plus pour décorer
    150 g
  • du sucre glace pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 277 kcal / 1159 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 205.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...