Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw z czerwonej kapusty

4.8 38 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji

Składniki

  • 100 - 130 g majonezu
    100 - 130 g jogurtu greckiego
  • 15 g musztardy
    15 g chrzanu, tartego
  • 15 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g cukru (opcjonalnie)
    15 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 530 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 130 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 65 - 120 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 130 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 423.5 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 539.6 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...