Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw z czerwonej kapusty

4.9 109 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 50 - 65 g majonezu
    50 - 65 g jogurtu greckiego
  • 5 g musztardy
    5 g chrzanu, tartego
  • 5 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g cukru (opcjonalnie)
    5 g miodu
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 270 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 70 g marchewki pokrojonej na 4cm kawałki
  • 35 - 65 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 70 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 417 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 539.6 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...