Poulet sauce Adobo et purée de bananes plantain

Poulet sauce Adobo et purée de bananes plantain

2.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • piments guajillo séchés coupés en deux, épépinés
    6
  • piments Poblano frais coupés en deux, épépinés
    2
  • de tomates en morceaux
    600 g
  • d'oignons en quartiers
    100 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de jus d'ananas
    200 g
  • d'eau
    450 g
  • bâton de cannelle
    1
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de sel
    3 ½ c. à café
  • de bananes plantain mûres, pelées, en morceaux
    400 g
  • d'escalopes de poulet, sans peau en morceaux
    800 g
  • de sucre
    3 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 328 kcal / 1378 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...