Pain à effeuiller aux œufs et tomates séchées au soleil

Pain à effeuiller aux œufs et tomates séchées au soleil

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan en morceaux (3 cm)
Pâte
  • 2 brins de romarin frais les feuilles uniquement
  • 30 g de tomates séchées
  • 130 g d'eau
  • 100 g de lait
  • 1 c. à café de sucre
  • 25 g de levure fraîche émiettée
  • 500 g de farine de blé
  • 40 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à café de sel
Oeufs
  • 6 œufs, de taille moyenne (53-63 g) froids
  • de l'eau à remplir jusqu'à 1L
Montage
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive pour graisser
  • 2 c. à soupe de chapelure pour parsemer
  • 50 g de pesto rouge

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 235.3 mg
Białko 10 g
Kalorie 1146 kJ / 273.9 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 36.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...