Caponata di lenticchie

Caponata di lenticchie

1.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 300 g di melanzane a cubetti (2 cm)
  • 150 g di finocchi a pezzi (3 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 30 g di olio di oliva
  • 200 g di cipolle tagliate in quattro
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di basilico, fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 300 g di pomodori tagliati in quattro
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola, a pezzi
  • 150 g di acqua
  • 25 g di aceto balsamico
  • 170 g di lenticchie, verdi, secche, intere (ad es. lenticchie verdi biologiche Coop Naturaplan)
  • 4 pizzichi di pepe macinato
  • 30 g di pinoli
  • 30 g di mandorle a bastoncini
  • 200 g di sedano a pezzi (1 cm, vedi punta)
  • 250 g di peperoni a cubetti (1 cm)
  • 1 peperoncino rosso, lungo (opcjonalnie) a pezzi (0,5 cm)
  • 50 g di olive denocciolate, a
    rondelle (0,3 cm)
  • 25 g di capperi sott'aceto in aceto, scolati
  • 20 g uvetta (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 465 mg
Białko 9 g
Kalorie 922 kJ / 220 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...