Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di radice di zenzero fresco,pelato, a fette (2 mm)
- 50 g di ghi, burro chiarificato (v. Consigli)
- 300 g di riso basmati, lavato
- 1 cucchiaino semi di cumino
- 2 cucchiaini di curcuma, secca, in polvere
- ½ cucchiaino di semi di senape neri
- 1 cucchiaino di curry in polvere
Verdure
- 1000 g di acqua
- 150 g di patate, a pasta gialla densa, a cubetti (2 cm)
- 100 g di carote, a fette (1 cm)
- 150 g di piselli surgelati
- 75 g di anacardi
- 50 g di uvetta sultanina
Salsa e finitura
- 100 g di yogurt naturale
- 1 cucchiaino di garam masala (v. Consigli)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal di lenticchie
35 Min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 Min
Chana masala
45 Min
Udon con verdure
40 Min
Mapo tofu
20 Min
Curry di lenticchie
50 min
Knöpfli
50 min
Curry indiano di verdure
1 godz. 10 min
Zuppa di pesce con latte di cocco e curry
35 Min
Korma di verdure con anacardi
55 Min
Gamberi al curry
35 Min
Torta di Linz
Brak ocen