Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu marinato
- 200 g di tofu, a cubetti (1-2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di salsa di soia
- 10 g di olio di oliva
Zuppa di cavolo
- 150 g di carota, a pezzi
-
150
g di rapa, tagliata in quattro
lub 150 g di cavolo rapa, a pezzi - 200 g di cavolo verza, a pezzi
- 120 g di cipolle bianche, a pezzi
- 20 g di olio di oliva
- 1 porro, solo la parte bianca, a rondelle sottili (5 mm)
- 200 g di fagiolini verdi, freschi, a pezzi
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe macinato
- 250 g di fagioli bianchi, in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1102 kJ / 263 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40min
Menu: Zuppa di topinambur, barbabietole alla wellington con verdure al forno, trifle di panpepato
3h
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30min
Zuppa di barbabietole
45min
Spaghetti cinesi con verdure
40min
Peperoni con tofu e fagioli
1h
Zuppa asiatica vegana con tofu
1h 30min
Zuppa di cavolo
50min
Zuppa di miso con verdure
40min