Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 550 - 800 g marchewki, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 171.6 kJ / 41 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 71.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min.
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 λεπτ.
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 λεπτ.
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 λεπτ.
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 min.
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 λεπτ.
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15 λεπτ.
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 λεπτ.
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 λεπτ.
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 λεπτ.
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 λεπτ.
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min.