Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Pastasalade met kip
TM6 TM5 TM31

Pastasalade met kip

3.0 (1 ocena)

Składniki

  • 40 g gepelde amandelen
  • 50 g lente-uien, in stukken
  • 50 g olijfolie
  • 300 g kippenborst, ontveld en ontbeend, in blokjes (2 cm)
  • 1200 g water
  • 2 kippenbouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
  • 200 g droge pasta, type farafalle
  • 300 g wortelen, in stukken (4 mm)
  • 200 g bevroren doperwten
    lub 200 g verse doperwten
  • 30 g azijn
  • 5 g geraspte citroenschil
  • 100 g roomkaas
  • ¼ - ½ tl zout
  • ¼ - ½ tl gemalen peper
  • 60 g sla, in plakjes
  • 60 g verse jonge spinazie
  • 20 g lente-uien, in dunne plakjes, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1721.5 kJ / 411.5 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
38.3 g
Tłuszcz
19.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
5.6 g
Sód
291.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy