Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g gepelde amandelen
- 50 g lente-uien, in stukken
- 50 g olijfolie
- 300 g kippenborst, ontveld en ontbeend, in blokjes (2 cm)
- 1200 g water
- 2 kippenbouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
- 200 g droge pasta, type farafalle
- 300 g wortelen, in stukken (4 mm)
-
200
g bevroren doperwten
lub 200 g verse doperwten - 30 g azijn
- 5 g geraspte citroenschil
- 100 g roomkaas
- ¼ - ½ tl zout
- ¼ - ½ tl gemalen peper
- 60 g sla, in plakjes
- 60 g verse jonge spinazie
- 20 g lente-uien, in dunne plakjes, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1721.5 kJ / 411.5 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 291.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Groenten-aardappelsalade met kip
1 Std. 15 Min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Wraps met gebakken groenten en kruidencrème
Brak ocen
Parelgerst- en champignonsoep
Brak ocen
Roze ontbijtbowl met rode bessen
15 min
Courgette en tonijn terrine - Tagliatelle van paprika
Brak ocen
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1 Std. 5 Min
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1 Std. 20 Min
Gehaktballen in tomatensaus
3 Std. 40 Min
Energierepen met granen en gedroogd fruit
2 Std. 30 Min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 min
Kip met warme aardappelsalade
55min