Salade de pâtes au poulet

Salade de pâtes au poulet

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • d'amandes blanchies
    40 g
  • d'oignons de printemps en morceaux
    50 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'escalope de poulet, sans peau en cubes (2 cm)
    300 g
  • d'eau
    1200 g
  • cubes de bouillon de volaille
    2
  • de pâtes sèches type farfalle
    200 g
  • de carottes en tranches (4 mm)
    300 g
  • de petits pois surgelés
    200 g
    200 g de petits pois frais
  • de vinaigre
    30 g
  • de zeste de citron râpé
    5 g
  • de fromage frais à tartiner
    100 g
  • de sel
    ¼ - ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ - ½ c. à café
  • de feuilles de laitue verte en tranches
    60 g
  • de jeunes pousses d'épinards fraîches
    60 g
  • d'oignons de printemps en fines lamelles, pour la garniture
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411.5 kcal / 1721.5 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 291.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...