Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'une orange non traitée, finement râpé
- 50 g d'huile d'olive
- 500 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 672 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1 godz. 35 min
Croquants aux noisettes et amandes
50 menit
Brioche des rois
6h 35min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35 min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2j
Navettes
2j
Brioche des rois citron et fève tonka
4j 30 menit
Les longués de Montpellier
1j
Canistrelli
1j
Pompes à l'huile
3sa
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Mouna brioche de Pâques
8 Std. 55 Min