
Wersje kompatybilne
Tarte au chocolat, pâte à la farine de sarrasin
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de farine de sarrasin
- 50 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 15 g de noisettes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 75 g de beurre demi-sel mou, et un peu pour le moule
- 1 jaune d'œuf
- 300 g de chocolat noir en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 597 kcal / 2477 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 41 g