Urządzenia i Akcesoria
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
water for cooking pasta
-
macaroni pasta340 g
-
white bread quartered (approx. 50 g)2 slices
-
Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)380 g
-
unsalted butter diced45 g
-
plain flour60 g
-
semi-skimmed milk500 g
-
fine sea salt¾ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
chorizo diced150 g
-
fresh basil leaves roughly chopped15 g
-
preserved red peppers thinly sliced110 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1045.4 mg
Białko
33.8 g
Kalorie
3118.5 kJ /
745.3 kcal
Tłuszcz
38.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
61.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mac 'n' Cheese
1h 20min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Ham Hock Potato Bake
35min
Chicken Tikka Flatbreads
45min
Shepherd's Pie
1h 40min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Victoria Sponge
1h 10min
Sausage and Bacon Casserole
50min
Toad in the Hole
1h
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Tuna Pasta Bake
1h