Carrillada al tomillo con menestra de verduras

Carrillada al tomillo con menestra de verduras

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

  • de cebolla en trozos
    140 g
  • dientes de ajo
    4 - 5
  • pimiento choricero (sin semillas ni pedúnculo)
  • de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para regar la menestra)
    40 g
  • de vino tinto (Rioja, Ribera)
    90 g
  • pastilla de caldo de carne
    ¾
  • de agua
    135 g
  • de tomillo seco
    ½ - 1 cucharadita
  • de romero seco
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • de carrilleras de cerdo ibérico (cortadas por la mitad y salpimentadas)
    750 g
  • hoja de laurel seca
    1
  • de verduras variadas (si es congelada, previamente descongelada y escurrida)
    500 - 630 g
  • de sal
    ½ cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 571 kcal / 2391 kJ
Białko 41.6 g
Tłuszcz 34.1 g
Węglowodany 18.7 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1144.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...