Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 230 g sugar
- 30 g cornflour
- 4 egg whites, from medium eggs, at room temperature
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp cream of tartar
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
Steamed Pears
- 250 g pears, ripe but firm, unpeeled, halved vertically
- 300 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g caster sugar
- 1 orange, large, freshly squeezed juice only
Assembly
-
400
g whipping cream, cold (see tip)
lub double cream, cold (see tip) - 1 - 2 Tbsp flaked almonds, toasted, to taste
- 1 Tbsp chocolate shavings (dark)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484 kJ / 355 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 61 mg
Alternatywne przepisy
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
Brak ocen
Arbroath Smokie Soup
40min
Apple and Kiwi Jam
40min
Onion Tart (TM6)
1h
Black Ravioli with Sea Bass
1h 45min
Soubise Sauce
30min
Muffaletta Squares
2h 20min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11hod. 10min
Tzatziki
20 min
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1h
Chocolate Orange Mousse
2h 20min