Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia and Parmesan Biscuits
- 70 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 70 g macadamia nuts, roasted, salted
- 50 g unsalted butter, soft
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Broccoli and Blue Cheese Soup
- 50 g Cheddar cheese, cut in pieces (3 cm)
- 250 g broccoli, cut in florets
- 300 g water
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see tips)
- 300 g whole milk
- 1 Tbsp plain flour
- 50 - 60 g blue cheese, crumbled, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2429 kJ / 578 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Creamy Tomato Soup
25 Min
Asparagus cream soup
30 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Creamy tomato soup
30 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Broccoli and stilton soup
30 min
Spinach and Parmesan Soup
45 Min
Cauliflower Cheese Soup
30 min