Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki Czarny Las
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 sztuk
Składniki
-
100 g cukru plus 1 łyżeczka
-
1 szczypta soli
-
½ laski wanilii
-
110 g mleka
-
2 jajka
-
30 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
60 g mąki pszennej
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
220 g wiśni, świeżych, uprzednio rozmrożonych220 g wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
sos czekoladowy do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
67.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1332.2 kJ /
318.4 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 h
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 h
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 h 20 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Placki z otrębów owsianych
2 h 40 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 h 30 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1 h 10 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 h