Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 gousse de vanille
- 300 g de lait entier
- 100 g de crème liquide entière
- 80 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
Le jour même
- 150 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 4 poires
- 1 gousse de vanille
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 50 g de lait
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3995.8 kJ / 955 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 115.9 g
- Tłuszcz
- 52.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.8 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringues aux amandes
2 godz. 50 min
Chaussons aux pommes
6 godz. 20 min
Tatin de poires
2 Std. 40 Min
Vacherin express
12h 15min
Gelée de pomme
4h
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Bananes rôties, sauce à la noix de coco
1j
Salade carottes râpées
10 min
Poires au sirop sous-vide
45min
Tarte aux framboises et au lemon curd
3h 50min
Tartelette sablée, pêche vapeur et chantilly aromatisée
1 Std. 10 Min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 Std. 30 Min