Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile, pour le moule
- 5 pommes (650 g env.), coupées en morceaux
- 10 g de jus de citron
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 180 g de farine de sarrasin
- 60 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 2 c. à café de levure chimique sans gluten (1 sachet)
- 3 œufs bio
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1579.5 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 323 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux poires et aux amandes
45 min
Tarte noix de coco et chocolat sans cuisson
2h 20min
Gratin de pâtes au thon. Mousse coco aux mûres
1 godz.
Gâteau aux pommes
1 godz.
Crêpes au lait de coco et à la farine de riz
1h 15min
Minigâteaux aux pommes sans gluten
55 min
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Flan sans pâte
6h
Biscuits à la pâte d'amande
25 min
Pancakes à la farine de sarrasin
30 min
Pain express au sésame
1h 15min