Gâteau léger aux pommes

Gâteau léger aux pommes

3.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • huile pour le moule
  • pommes (650 g env.), coupées en morceaux
    5
  • de jus de citron
    10 g
  • d'amandes en poudre
    80 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de farine de sarrasin
    180 g
  • de sucre roux moelleux, type vergeoise
    60 g
  • de levure chimique sans gluten (1 sachet)
    2 c. à café
  • œufs bio
    3

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 376.5 kcal / 1579.5 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 323 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...