Gâteau léger aux pommes

Gâteau léger aux pommes

3.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • huile pour le moule
  • 5 pommes (650 g env.), coupées en morceaux
  • 10 g de jus de citron
  • 80 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 180 g de farine de sarrasin
  • 60 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
  • 2 c. à café de levure chimique sans gluten (1 sachet)
  • 3 œufs bio

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 323 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 1579.5 kJ / 376.5 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...