Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux, et 1 noisette pour la plaque
- 2 c. à soupe de miel
- 65 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 60 g de fécule de pomme de terre
- 5 g de levure chimique
- 90 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 352 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux fruits confits
4h 30min
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Petits fours aux amandes
30min
Financiers aux amandes
20min
Cake pomme et cannelle
55min
Chouquettes du goûter
35min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioche tressée
14 godz. 40 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min