![Salpicón de conejo Salpicón de conejo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD887A8B-F90F-4412-9E14-EDBF61C1495F/Derivates/BFDC986E-E676-4FE5-B3E2-B5F6647F786A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1300 g de carne de conejo, sin hueso
- 1 ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 200 g de cebolla morada
- 150 g de rábano
- 15 g de cilantro
- 50 g de aceite de oliva
- 25 g de chiles jalapeños en escabeche
- 300 g de jitomate
- 80 g de vinagre
- 12 cucharadita hojas de lechuga
- 1 aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 453 kJ / 108 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tlapique de verduras
25 Min
Chiles rellenos con chorizo y hongos, sopa de poro, pasta y cheesecake de café
1h 15 min
Chiles rellenos de frijol con mole negro
2h 10min
Aguachile de jícama
15min
Agua de alfalfa, lechuga y limón
5 min
Hongos al pastor
20 Min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1h 50min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Plátanos machos rellenos de picadillo
2h
Mixiotes de carnero
13 Std. 30 Min
Huevos al albañil
25 Min
Salpicón de res
40 min