Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

5.0 7 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 ½ spicchio di aglio a seconda del gusto personale
  • 1 ½ peperoncino piccante fresco senza i semi
    1 cucchiaino raso di peperoncino in polvere
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di tonno fresco senza pelle e tagliato a cubetti (3 cm)
    450 g di tonno in scatola al naturale, ben sgocciolato
  • 2 cucchiaini di sale + q.b.
  • 45 g di capperi sotto sale dissalati in acqua fredda
  • 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 1 - 2 rametti di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
  • 600 g di pomodori ciliegino in quarti, senza semi
  • 1200 g di acqua
  • 480 g di spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 665.7 mg
Białko 30.1 g
Kalorie 2060.9 kJ / 492.6 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...