Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

4.8 37 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ - 1 spicchio di aglio a seconda del gusto personale
  • ½ peperoncino piccante fresco senza i semi
    ¼ di cucchiaino di peperoncino in polvere
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di tonno fresco senza pelle e tagliato a cubetti (3 cm)
    150 g di tonno in scatola al naturale, ben sgocciolato
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 15 g di capperi sotto sale dissalati in acqua fredda
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • ½ rametto di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
  • 200 g di pomodori ciliegino in quarti, senza semi
  • 1200 g di acqua
  • 160 g di spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1481.6 mg
Białko 30.1 g
Kalorie 2248.4 kJ / 537.4 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 65.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...