Aguja de ternera guisada con patatas a las hierbas

Aguja de ternera guisada con patatas a las hierbas

4.1 49 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
3 raciones

Składniki

  • 60 g de aceite de oliva
  • 630 g de aguja de ternera en trozos (3-4 cm), salpimentada
  • 100 g de cebolla en cuartos
  • 100 g de zanahoria en rodajas (1 cm)
  • 1 hoja de laurel seca
  • ½ cabeza de ajos
  • 4 de clavos enteros
  • 1 cucharadita de pimentón dulce
  • ½ pastilla de caldo de carne (desmenuzada)
  • 150 g de vino tinto
  • 50 g de agua
  • 250 g de patatas en rodajas de 1 cm (con o sin piel)
  • 10 g de mantequilla
  • 1 pellizco de ajo en polvo
  • 1 pellizco de hierbas secas variadas
  • 1 pellizco de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 669 mg
Białko 49.8 g
Kalorie 2418 kJ / 577 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...