Pollo con tomate y pimiento morrón

Pollo con tomate y pimiento morrón

4.3 403 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva
  • 4 dientes de ajo con piel, chafados
  • 1 hoja de laurel seca
  • 1200 g de cuartos traseros de pollo con piel en trozos de aprox. 4 cm, salpimentados
  • 350 - 400 g de tomate frito
  • 1 pastilla de caldo de pollo (desmenuzada)
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharadita de pimentón
  • 1 cucharadita de hierbas provenzales secas
  • 100 g de pimiento rojo en conserva (morrón) en tiras

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1018.8 mg
Białko 51 g
Kalorie 3328 kJ / 795 kcal
Tłuszcz 61 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...