Urządzenia i Akcesoria
Bułki śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
200 g wody letniej
-
45 g oliwy z oliwek45 g oleju
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
330 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
-
⅔ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
393.3 mg
Białko
10 g
Kalorie
1723.6 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
64.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Bułki wrocławskie
2 godz.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min