Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de cebolla cortada en rodajas
- 12 dientes de ajo pelados
- 200 g de vino blanco
- 200 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 hojas de laurel secas
- 1 ½ cucharaditas de granos de pimienta negra
- 8 sardinas frescas enteras limpias (aprox.750 g)
- 2 ½ cucharadita de sal
- 130 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1140 kJ / 272 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Bonito en escabeche
24h 25min
Fumet de pescado y gambas
20min
Concentrado de choriceros o ñoras
20min
Langostinos al romesco
15 Min
Arroz con conejo
1 godz. 15 min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26 Std. 10 Min
Conejo al ajillo con setas
40min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Codornices en escabeche de boletus
25h
Conejo en escabeche
48h 50min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min