Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de cebolla cortada en rodajas
- 12 dientes de ajo pelados
- 200 g de vino blanco
- 200 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 hojas de laurel secas
- 1 ½ cucharaditas de granos de pimienta negra
- 8 sardinas frescas enteras limpias (aprox.750 g)
- 2 ½ cucharadita de sal
- 130 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1140 kJ / 272 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas a la cerveza
45min
Truchas en escabeche
12h 30min
Calamares encebollados
1h
Fumet de pescado y gambas
20 min
Conejo en escabeche
48 Std. 50 Min
Salmón en escabeche con caramelo de aceituna
72 godz. 30 min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10 min
Calamares a la americana
50min
Bonito en escabeche
24 godz. 25 min
Codornices en escabeche de boletus
25 Std.
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Caballa en aceite
24 godz. 50 min