Urządzenia i Akcesoria
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 Stücke
Składniki
Rhabarberkuchen
-
Rhabarber in Stücken (ca. 2 cm)500 g
-
Zucker190 g
-
Eier3
-
Butter weich, in Stücken75 g
-
Milch75 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver1 Pck.
Baiserhaube
-
Eiweiß3
-
Zucker100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
167 mg
Białko
6 g
Kalorie
1170 kJ /
280 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 godz.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 godz. 40 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.