Rhabarberkuchen mit Baiserhaube

Rhabarberkuchen mit Baiserhaube

4.3 56 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 Stücke

Składniki

Rhabarberkuchen
  • Rhabarber in Stücken (ca. 2 cm)
    500 g
  • Zucker
    190 g
  • Eier
    3
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
  • Milch
    75 g
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    1 Pck.
Baiserhaube
  • Eiweiß
    3
  • Zucker
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 167 mg
Białko 6 g
Kalorie 1170 kJ / 280 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...