![Rhabarber-Streuselkuchen Rhabarber-Streuselkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/251511.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 25 g frische Hefe, zerbröselt
- 70 g Zucker
- 250 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 Ei (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
Streusel
- 125 g Mandeln
- 125 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Zucker
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken (2 cm)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1000 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgenkuchen
2h
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30 min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min