Rhabarber-Streuselkuchen
TM5 TM31 TM6

Rhabarber-Streuselkuchen

4.5 (378 ocen)

Składniki

Hefeteig

  • 25 g frische Hefe, zerbröselt
  • 70 g Zucker
  • 250 g Milch
  • 400 g Mehl
  • 1 Ei (Kl. M)
  • ½ TL Salz
  • 75 g Butter, weich, in Stücken

Streusel

  • 125 g Mandeln
  • 125 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 100 g Zucker
  • 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken (2 cm)
  • 1 Prise Salz
  • 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 1000 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1198 kJ / 286 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy