![Stachelbeer-Schmand-Kuchen Stachelbeer-Schmand-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B5698581-A8B8-4B1E-80B4-C88935D0E9BB/Derivates/68B6EAF6-CFCB-428A-AE89-C68F1A99520F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält
- 120 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
Grießpudding
- 1000 g Milch
- 1 Prise Salz
- 130 g Weichweizengrieß
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
Belag
- 700 g Stachelbeeren
- 600 g Schmand
- 1 Ei
- 80 g Zucker
- 1 EL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 58 g
Alternatywne przepisy
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Eierschecke
7 godz.
Spiegelei-Kuchen
1h 15 min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1óra 20p
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Stachelbeer-Baiser
1óra 10p