Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker120 g
-
Zitrone Schale dünn abgeschält1
-
Milch120 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl500 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
Grießpudding
-
Milch1000 g
-
Salz1 Prise
-
Weichweizengrieß130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zucker50 g
Belag
-
Stachelbeeren700 g
-
Schmand600 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
Speisestärke1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1338 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
58 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Schmand-Torte
2 h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 h
Rhabarber-Käsekuchen
7 h 30 min
Spiegelei-Kuchen
1 h 15 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 h 10 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 h 20 min
Bratapfelkuchen
7 h
Stachelbeer-Baiser
1 h 10 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 h 30 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 h