Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker120 g
-
Zitrone Schale dünn abgeschält1
-
Milch120 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl500 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
Grießpudding
-
Milch1000 g
-
Salz1 Prise
-
Weichweizengrieß130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zucker50 g
Belag
-
Stachelbeeren700 g
-
Schmand600 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
Speisestärke1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1338 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
58 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Schmand-Torte
2h
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Eierschecke
7h
Bratapfelkuchen
7h
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Butter-Apfel-Kuchen
3h