Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält
- 120 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
Grießpudding
- 1000 g Milch
- 1 Prise Salz
- 130 g Weichweizengrieß
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
Belag
- 700 g Stachelbeeren
- 600 g Schmand
- 1 Ei
- 80 g Zucker
- 1 EL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 58 g
Alternatywne przepisy
Mohnstollen
26h
Quarkstollen
1h 10min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Eierschecke
6h 30min
Rhabarber-Käsekuchen
7hod. 30min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3h