Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden mit Obst:
- 150 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 500 g Rhabarber, in 2 cm großen Stücken
- 60 g Zucker, braun
Marzipancreme:
- 6 Blatt Gelatine, weiß
- 100 g Marzipanrohmasse
- 1 Vanilleschote, aufgeschlitzt und ausgekratzt
- 500 g Magerquark
- 250 g Mascarpone
- 100 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 30 g Zitronensaft
- 50 g Mandellikör
- 200 g Sahne
- 200 g Wasser
- 50 g Schokoladenraspel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1613 kJ / 385 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1h 10min
Birnen-Obersschnitten
1h 30min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5h
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h