Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Butter, weich, in Stücken
- 7 Eier
- 370 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 300 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 3 TL Backpulver
- 150 g Milch
- 625 g rote Johannisbeeren
- 2 - 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1120 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Schnitte
2h 30min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50 min.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 godz. 45 min
Zucchinikuchen
2h 30min
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2u. 20min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min