![Johannisbeer-Baiser-Schnitten Johannisbeer-Baiser-Schnitten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D2D8632-045B-4E9A-A299-898CF5809A0A/Derivates/19f0ddf1-3b12-4540-96f1-95287fc5b7e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Butter, weich, in Stücken
- 7 Eier
- 370 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 300 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 3 TL Backpulver
- 150 g Milch
- 625 g rote Johannisbeeren
- 2 - 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1120 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Datschi
2sa 30 dk
Mirabellen-Blechkuchen
1h 30min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Zucchinikuchen
2sa 30 dk
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1sa
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Johannisbeer-Schnitte
2sa 30 dk
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2sa 30 dk