Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Butter
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 200 g Mehl
- 1 EL Backpulver (15 g)
- 1 Prise Salz
- 300 g Rhabarber, geschält, in Stücken (3 cm)
- 200 g Himbeeren
Eischnee und Fertigstellung
- 3 Eiweiß
- 40 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 Std.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Beeren-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min