Urządzenia i Akcesoria
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 portions
Składniki
-
sugar450 g
-
lemon myrtle leaves20
-
macadamia nuts500 g
-
honey600 g
-
ghee plus extra to grease180 g
-
freshly squeezed lemon juice60 g
-
filo pastry300 g
-
ground lemon myrtle1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
75.4 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
2066.6 kJ /
493.9 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
58.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Mustard balsamic vinegar dressing
10 min
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
20 min
Asian cucumber salad (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Ricotta and spinach ravioli (9 months+)
1 godz.
Vegetable liquid stock (TM5)
3 godz. 15 min
Rum baba
3 godz.
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min
Aioli
10 min
Rueben sandwich sauce
5 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Best lemon drizzle cake
35 min