Truffes à l'orange, sablés au curry et crème anglaise curry-orange

Truffes à l'orange, sablés au curry et crème anglaise curry-orange

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La crème anglaise curry-orange
  • de zeste d'orange non traitée
    10 g
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de lait
    300 g
  • jaunes d'œufs
    4
Les truffes à l'orange
  • de zeste d'orange non traitée
    10 g
  • de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
Les sablés au curry
  • de farine de châtaigne et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • de fécule de pomme de terre
    125 g
  • de beurre en morceaux
    100 g
  • œuf
    1
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de curry en poudre
    1 - 2 c. à café
  • d'eau
    30 g
  • de cacao en poudre non sucré
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 693.8 kcal / 2891.2 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 43.5 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 26.5 g
Sód 70.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...