Urządzenia i Akcesoria
Bûche glacée tiramisu
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
100 g de café préparé, fort
-
25 - 50 g de liqueur d'amande (opcjonalnie)
-
550 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
les graines d'1 gousse de vanille
-
250 g de mascarpone
-
397 g de lait concentré sucré
-
15 biscuits à la cuillère
-
40 g de cacao en poudre non sucré
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
231.8 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
2436.2 kJ /
582.3 kcal
Tłuszcz
42.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
25.5 g
Węglowodany
44.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 h 20 min
Bûche mangue, Passion et noix de coco
10 h 40 min
Crème fouettée mascarpone
5 min
Chantilly
5 min
Fraisier
15 h
Bûche roulée, crème au beurre au chocolat
40 min
Chinois des Rois à la frangipane
2 h
Cheesecake façon crème brûlée
12 h
Bûche vanille et framboise
50 h 30 min
Gâteau qui pleure
2 h 40 min
Cookies américains
50 min
Flan pâtissier sans pâte
50 min