Baccalà alla Vizcaina (baccalà basco)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di baccalà ammollato e dissalato sciacquato e ben asciugato, senza pelle
    500 g
  • di pomodori maturi in quarti (di cui 300 g privati dei semi e 500 g con i semi)
    800 g
  • di paprika dolce o piccante, a piacere
    2 cucchiaini
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di zucchero
    20 g
  • di cipolla a pezzi
    150 g
  • spicchi di aglio
    3
  • di patata pelata e a tocchetti
    100 g
  • di olive verdi denocciolate a rondelle
    100 g
  • di capperi sott'aceto ben sgocciolati
    50 g
  • di peperoni Serrano, sott'aceto, ben sgocciolati e a fette
    100 g
    100 g di peperoni, sott'aceto, ben sgocciolati e a fette
  • sale (opcjonalnie) q.b.
  • prezzemolo fresco tritato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 476.9 kcal / 1995.1 kJ
Białko 56.5 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 6323.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...