Baccalà alla Vizcaina (baccalà basco)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 500 g di baccalà ammollato e dissalato sciacquato e ben asciugato, senza pelle
  • 800 g di pomodori maturi in quarti (di cui 300 g privati dei semi e 500 g con i semi)
  • 2 cucchiaini di paprika dolce o piccante, a piacere
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di zucchero
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 3 spicchi di aglio
  • 100 g di patata pelata e a tocchetti
  • 100 g di olive verdi denocciolate a rondelle
  • 50 g di capperi sott'aceto ben sgocciolati
  • 100 g di peperoni Serrano, sott'aceto, ben sgocciolati e a fette
    100 g di peperoni, sott'aceto, ben sgocciolati e a fette
  • sale (opcjonalnie) q.b.
  • prezzemolo fresco tritato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 6323.9 mg
Białko 56.5 g
Kalorie 1995.1 kJ / 476.9 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...