Grøntsags-mandelcrumble

Grøntsags-mandelcrumble

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 portioner

Składniki

Mandelsmør
  • mandler, ristede og usaltede (se tip)
    300 g
  • salt
    1 knivspids
Mandelmælk
  • mandler, med skind gennemblødte i vand i 6 timer og derefter drænet
    100 g
  • vand
    500 g
Crumble
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • fuldkornsmel
    100 g
Dampede grøntsager og samling
  • vand
    500 g
  • kogekartofler (fx Charlotte, babykartofler), skrællede, skåret i skiver (1 cm)
    600 g
  • blomkålsbuketter (3-4 cm)
    500 g
  • grønne ærter, friske
    500 g
    ærter, frost
  • vegetabilsk olie til smøring
    1 spsk
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • muskatnød, stødt
    ½ tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 942 mg
Białko 17 g
Kalorie 1775 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie