Mousse au chocolat et à la framboise

Mousse au chocolat et à la framboise

4.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 portions

Składniki

  • 140 g de sucre
    140 g d'édulcorant de fruit du moine, en poudre
  • 30 g de cacao en poudre
  • 450 g de framboises surgelées
  • 2 blancs d'œufs (voir Conseil)
    115 g de jus de cuisson de pois chiches (aquafaba), refroidi
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 100 g de framboises fraîches pour décorer
  • chocolat râpé, pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 12.6 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 347.7 kJ / 83.1 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...