Urządzenia i Akcesoria
1-2-3 wrapa jesz Ty!
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
-
80 - 100 g cebuli (1 szt.), przekrojonej na pół
-
60 g migdałów, blanszowanych
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
30 g syropu klonowego
-
30 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego1 szczypta kardamonu, mielonego
-
6 tortilli pszennych, pełnoziarnistych6 tortilli pszennych
-
12 liści sałaty np. karbowanej
-
12 plastrów sera żółtego np. gouda, edam
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
993.6 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
2165.5 kJ /
518 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Bentō śniadaniowe
40 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1 godz. 30 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
Bento z pandami
1 godz.
Wrapy do łapy
1 godz. 10 min
Batoniki na dobre wyniki
3 godz. 30 min