Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
300 g wody
-
250 g różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
230 g ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
⅓ - ½ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
75 g kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
846.7 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1655.1 kJ /
395.6 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Krupnik
40 min