Moussaka à la turque

Moussaka à la turque

4.3 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • d'aubergines en tranches (1 cm)
    400 g
  • de pommes de terre moyennes, en tranches (1 cm)
    400 g
  • d'oignons coupés en 2
    100 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de concentré de tomates
    20 g
  • de viande de boeuf hachée divisée en 4-5 morceaux
    600 g
    600 g de viande d'agneau hachée, divisée en 4-5 morceaux
  • d'eau
    150 g
  • de tomates pelées, hachées (2-3 cm)
    500 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre noir moulu
    1 c. à café
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • tomate tranché (0,5 cm)
    1
  • poivron vert en morceaux (3-4 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 351.4 kcal / 1472.5 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...