Sauce à salade au fromage bleu

Sauce à salade au fromage bleu

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
689 g

Składniki

  • 1 citron jus et zeste
  • 30 g d'échalotes sèches (échalotes françaises)
  • 1 gousse d'ail ou 1 gousse d'ail confit (facultatif) (voir Conseil)
  • 320 g de fromage à pâte persillée (bleu) (par ex. Roquefort, Gorgonzola), (160 g + 160 g), plus un supplément pour décorer
  • 175 g de crème sure
  • 175 g de mayonnaise
  • 1 c. à soupe de sauce Worcestershire
  • sel selon le goût
  • ½ c. à thé de poivre noir moulu
  • 2 c. à soupe de ciboulette fraîche finement hachée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 15 g

Sód 88.5 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 227.4 kJ / 54.3 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...