Mezzelune ripiene

Mezzelune ripiene

4.8 140 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 pezzi

Składniki

Impasto
  • di latte intero
    300 g
  • di burro
    20 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
Ripieno al prosciutto cotto e mozzarella
  • di mozzarella per pizza a pezzi
    250 g
  • di prosciutto cotto a pezzi
    100 g
Ripieno agli spinaci
  • di acqua
    1000 g
  • di spinaci in foglia surgelati
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Ripieno ai funghi
  • di burro
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di funghi champignon freschi
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Besciamella
  • di latte intero
    250 g
  • di burro
    20 g
  • di farina tipo 00
    25 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata grattugiata (opzionale)
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • uova grandi
    2
  • di sale
    1 pizzico
  • pangrattato q.b.
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 169.3 kcal / 708.5 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 353.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...