Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di latte intero
- 20 g di burro
- 2 pizzichi di sale
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno al prosciutto cotto e mozzarella
- 250 g di mozzarella per pizza a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi
Ripieno agli spinaci
- 1000 g di acqua
- 150 g di spinaci in foglia surgelati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ripieno ai funghi
- 30 g di burro
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di funghi champignon freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
- 250 g di latte intero
- 20 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata (opzionale)
Terminare la preparazione
- 2 uova grandi
- 1 pizzico di sale
- pangrattato q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 708.5 kJ / 169.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 353.3 mg
Alternatywne przepisy
Nuggets di pollo
25 Min
Cheeseburger (TM6)
5 Std. 30 Min
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Maionese cotta
15 min
Polpette di ricotta al sugo
50 Min
Tortelli di patate parmensi
1h 30min
Fish burger
35min
Crocchette di pollo e patate
50 Min
Piadina (vegan)
45 Min
Pandoro TM6
15h 15min
Pizzette rosse
4 Std.