Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di polpa di anguria, senza semi (1000 g di succo di anguria)
- 125 g di zucchero
- 6 fiori edibili (di gelsomino)
- 90 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 827.5 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 6.8 mg
Alternatywne przepisy
Panelle
1h 25min
Granita alle mandorle e lime
10min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2h 30min
Granita al pistacchio
6 Std. 30 Min
Granita al limone
15min
Granita di gelsi
15min
Granita di mandorle
10min
Pesto alla trapanese
20 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3h 30min
Cheesecake al cannolo siciliano
8 Std. 55 Min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10min